BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
:: THANK YOU FOR YOUR VISIT :) ::
KISAH CINTA BUDAK COMOT & BUDAK MATA EMPAT
GARDEN SAKURA WEDDING VS GREEN GARDEN WEDDING
DAN APABILA BUDAK COMOT PERASAN DIE COMEL....
MANAKALA SI BUDAK MATA 4 PERASAN DIE MACHO....
MAKA....

2011-01-24

INVITATION KAD


I memang teruja sangat dengan kad2 sebegini rupa…

Agak-agak mana paling lawo?

Yang bamboo ni I suke sebab I ingat nak letak calendar belakang invitation, then incik tunang kate

No need dear, susah nak pos.. abis tu, kipas tu senang ke nak pos dear oi? huhu

So I mengalah la sebb incik tung nak sangat kad kipas cam ni..



Nak tempah di Malaysia omg mahal

Then we decided untuk tempah kat indon

Gune shipping laut je hoke.. murah!!! Hihi

Masih dalam proses menfinalizekan tarikh sebelum menempah

Still ade dalam 2 bulan lagi , paling last pon kad akan ditempah on march…

Kad tu akan diletakkan uncang … map akan diprint pada paper biase…

Tengah merancang2 samada kad itu ditempah pada kawan incik tunag, (dulu kawan incik tunang study di msia, sekarang da balik indon) atau tempah dengan seorang akk dari Gombak (cenderahati walimah murah)

Kos keseluruhan dalam RM1.80-RM2.00

Tapi I penah terpk nak buat kad kawen sendiri macam ni… agak2 praktikal x kat mesia bagi invitation macam ni? I nak cetak sendri wedding invitation I nanti macam ni … how ek? Ok x?


I memang nak sangat bagi sumting yang people xbuang n akan simpan sampai bila2 even kad kawen…

Hurm… ~ ok ke x ok ye?

6 comments:

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum ana.

hi,
cantik-cantik design yang kamu kongsi tu. just nak tanya kalau nak design sendiri undangan kamu seperti yang last sekali tu, tak mahal ke harganya?

or. mungkin kalau harga still dalam budget, kamu undang untuk vip list ke?

instead of kena tempah banyak dan susah nak uruskan sebab saiz dia besar berbanding kad biasa, kamu still boleh beri kenangan juga pada vip list kamu. hihi.

adorable ~A.N.A said...

waalaikumussalam dear :)

xtually, sya ade bisnes printing sendiri, that y teringin sangat nak buat macam tu.. ha ah kan, bagi kat kawan2 n sedara mare je kan, the rest bagi kipas, tapi 2 la. takut xdan nak siapkan kalu banyak sangat. masih dalam proses memikirkan...hihi

BTW!!! GRACIAS atas komen anda yang berguna.lap u..keep in touch!!! :)

"cikkin" said...

salam..cik ana..cantik kad2 tu..cikkin pon penah ade hati nak buat kad kipas tu..tapi bile pk x tau cmne nak pos..tepaksa laa lupe kan..=)

EMMYMAZLI said...

sumer cantik.... ko jgn lupa akak yer ana... heheheh

Anonymous said...

ader ambil tempahan untuk wat invitation kad nie x? idea yg unik..saya berminat..majlis pada 3hb 12 2011..anything u can give me information via email shahna1707@yahoo.com.my

NUR LIANA IRWANY said...

ader ambil tempahan untuk wat invitation kad nie x? idea yg unik..saya berminat..majlis pada 3hb 12 2011..anything u can give me information via email shahna1707@yahoo.com.my

~ FA.RA~hana's CLICK ~